Kde koupit Bitcoin

14.04.2017 18:57

 Bankovním převodem nebo hotovostí

  Na českém trhu působí hned několik směnáren, ovšem ne všechny jsou pro klienta výhodné. Některé z nich požadují těžko proveditelné formální procedury, ale jsou zde i kvalitní služby.

Kde koupit bitcoin výhodně bankovním převodem?

Na český trh v roce 2014 vstoupila firma EasyCoin.cz, která je od té doby nejlepší směnárnou u nás. Minimální hodnota investice je 500Kč. Limitem někomu může být maximální částka 25,000Kč, kterou lze převést bez zasílání jakýchkoli dokumentů ze strany zákazníka. Tedy stačí pouze zaslat Kč bankovním převodem a přijdou vám bitcoiny, žádné obstrukce. Transakcí je možné provést více. Nabízí i nákup btc hotově.

Pokud investici do Bitcoinu zamýšlíte např. jako diverzifikaci (rozložení rizika) majetku, bude investice zřejmě vyšší. Pro takové transakce můžeme doporučit směnárnu coinmate.io (česká), která nabízí ještě lepší kurzy. Nevýhodou pro někoho může být potřeba zaslání dokumentů k dosažení vyšších limitů (130,000Kč/den).

Jak dlouho to trvá?

U EasyCoin jsou bitcoiny připsány na Váš účet do 15 minut od času, kdy dorazí peníze na jejich bankovní účet. Takové podmínky jsou opravdu ojedinělé, což potvrzuje celá řada našich čtenářů. Bitcoiny zde totiž skutečně dostanete během pár hodin.

Kliknutím ZDE  se dostanete přímo na stránku, kde stačí zvolit:
– částku v Kč
– kontaktní email
– účet (adresu), na který chcete Bitcoiny zaslat

Kam si mám nechat zaslat Bitcoiny?

Nejlépe na některou z Bitcoinových (BTC) peněženek. V současné době je nejpoužívanější BTC peněženka Arbolet.net.

Easycoin na svých stránkách doporučuje „papírovou“ peněženku bitaddress.org, avšak pro nováčky ji nemůžeme doporučit vzhledem ke složité manipulaci s Bitcoiny a zejména vzhledem k riziku nenávratné ztráty v případě nedodržení správného postupu.

Můžeme prozradit, že nejčastěji zmiňovanými jsouarbolet.net (česká, platby zdarma, fungující od roku 2015), blockchain.info (anglická, platby miners fees).